طول عمر فرش مورد علاقه شما چقدر است ؟ افزایش طول عمر فرش و استفاده مفید از فرش به عنوان یک وسیله خانگی مهم و گران قیمت دغدغه بسیار از افراد است. از آنجا که طرح خاص یک فرش می تواند بدون دل زدگی، تا سالیان زینت بخش فضا باشد همگان به سراغ راه کارهای مختلفی می روند تا بتوانند فرش خود را برای مدت زمان بیشتری سالم نگه دارند.اگر شما هم به دنبال راه های برای جلوگیری از آسیب دیدن فرش محبوب تان هستید تا پایان این مقاله با ما باشید.

 

    راه های افزایش طول عمر فرش

برای جلوگیری از آسیب دیدن فرش و افزایش طول عمر فرش بهتر است نکات زیر را به خوبی رعایت کنید:

 

 پرهیز از قرار دادن فرش در معرض نور مستقیم آفتاب

نور مستقیم آفتاب می تواند بر روی بافت فرش و همینطور رنگ فرش تاثیر گذاشته و باعث تغییر رنگ فرش شود. به علاوه  قرار گرفتن فرش به صورت طولانی مدت در برابر نور خورشید باعث آفتاب سوختگی و عدم مقاومت تار و پود فرش و درنهایت از بین رفتن و پارگی فرش می شود.

 

راه کار :

به منظور جلوگیری از تابش نور مستقیم خورشید می توانید از پرده با ضخامت مناسب استفاده کنید تا فرش شما آسیب نبیند. همین طور استفاده از یک پوشاننده مانند روفرشی نیز می تواند عایق خوبی برای محافظت از فرش شما در برابر آسیب های ناشی از تابش نور خورشید باشد و باعث افزایش طول عمر فرش شود.

 

نظافت درست و به موقع فرش

فرش ها بر اساس کاربردی که در فضا دارند همواره در معرض آلودگی های مختلف هستند. نظافت نادرست فرش از راه هایی چون تکاندن و ضربه زدن شدید به فرش، جارو نزدن فرش در مدت زمان طولانی که باعث نفوذ آلودگی و گرد و غبار به پرز های فرش می شود، شستن فرش با مواد شوینده نامناسب می تواند باعث آسیب هایی نظیر بید زدگی، پارگی و رنگ رفتگی و کاهش طول عمر فرش شود.

 

راه کار:

به منظور افزایش طول عمر فرش  و پیشگیری از آسیب های ذکر شده، بهتر است حداقل هفته ای دوبار فرش را در جهت خواب فرش با جارو برقی مکش قوی جارو بزنید تا گرد و غبار از پرز های فرش خرج شود و نیاز به تکاندن فرش با چوب (که در قدیم برای تکان فرش با چوب به آن ضربه میزدند) و آسیب دیدن فرش نباشد. اگر فرش به دلیل آلودگی های مختلف کثیف شد و نیاز به شست و شو داشت بهتر است که از شوینده مناسب لکه ها و آلودگی روی فرش استفاده شود از شوینده های بسیار قوی در شستن فرش اجتناب شود. پیشنهاد می شود برای جلوگیری از آلودگی شدن مکرر فرش از پادری ها در ورودی استفاده شود. استفاده از پادری در ورودی می تواند مانع از پخش شدن آلودگی در سطح فرش شود. استفاده از روکش و روفرشی نیز می تواند گزینه خوبی برای محافظت از فرش باشد.

 

جلوگیری از ایجاد فشار و برخورد با اشیای تیز

قرار گرفتن فرش زیر وسایل سنگینی مانند مبلمان، میز بزرگ ، بخاری و…  در دراز مدت می تواند باعث ایجاد فرو رفتگی و یا پارگی فرش شود. تماس اشیای تیز مانند چاقو یا تیغ نیز میتواند باعث آسیب به بافت فرش و پارگی آن شود.

 

راه کار :

به منظور جلوگیری از آسیب دیدگی فرش بهتر است فرش را با اندازه مناسب انتخاب کنید. در حالت معمول می بایست فرش با دیوار حدود 45 سانتی متر فاصله داشته باشد . اما اگر تمایلی به ایجاد فضای خالی ندارید سایز فرش را به گونه ای انتخاب نمایید تا نیاز به تا کردن فرش نباشد. برای جلوگیری از آسیب های اشیای سنگین مانند پایه های مبل و یا بخاری و… بهتر است آن ها رو روی فرش قرار ندهید در غیر این صورت از یک عایق مانند ضربه گیر در بین فرش و پایه های شی مورد نظر استفاده نمایید.

 

تعمیر به موقع فرش های آسیب دیده

اگر فرش شما دچار پارگی و سوختگی شود و در زمان مناسب به آن رسیدگی نشود، به دلیل عبور و مرور این آسیب دیدگی فرش گسترش پیدا می کند و ظاهر زیبای فرش را از آن می گیرد.

 

راه کار:

برای رفع این مشکل بهتر است اگر فرش شما به هر دلیل دچار آسیب های مختلفی نظیر پارگی و یا سوختگی شد با کمک گرفتن از متخصصین فرش و مهارت قالی باف و روفوگر نسبت به مرمت فرش اقدام نمایید.

 

 

حرف آخر

 برای طولانی تر شدن عمر فرش خود، بهتر آلوده شدن زیاد فرش با مواد مختلف به خصوص مواد شیمیایی جلوگیری کنید. فرش خود را از تابش نور مستقیم خورشید، حرارت، برخورد با اشیای تیز، قرار گرفتن اشیای سنگین روی فرش، تا کردن  فرش، عدم تعمیر به موقع فرش و… دور نگه دارید.